Казусът с промените в Застрахователния кодекс, който разбуни духовете в икономическата

...
Казусът с промените в Застрахователния кодекс, който разбуни духовете в икономическата
Коментари Харесай

ГЕРБ скочи срещу космическото поскъпване на гражданската отговорност

Казусът с измененията в Застрахователния кодекс, който разбуни духовете в икономическата парламентарна комисия в понеделник, провокирал и специална декларация от Мартин Димитров от Демократична България при започване на пленарното съвещание през днешния ден, продължи и в коридорите на Народното събрание.

Отговорът на декларацията на Димитров, в която акцент бе това, че неприемането на законовите промени ще спре пътя на страната ни към еврозоната, както и че е подправена вест, че ще се покачат цените на застрахователната полица за автомобилистите, даде депутатът от ГЕРБ и заместник-председател на Икономическата комисия Александър Иванов.

" Относно последните изказвания, които ни приписват като страна в разногласието за българската Зелена карта и измененията в Кодекса за обезпечаване, може да отбележим единствено, че ние сме страна дотолкоз, доколкото политическа партия ГЕРБ няма да допусне повишаване, неимоверно и галактическо, на застраховката " Гражданска отговорност ". Тя касае директно 3 милиона български жители ", акцентира националният представител.

Иванов обори и аргумента, изказан от " Демократична България ", че неприемането на законовите промени била " единствената спънка " (перефраза на Александър Иванов) за приемането ни в еврозоната. ГЕРБ са предложили законов текст на Министерството на финансите, който целял да се откри баланс - България да влезе в еврозоната и по едно и също време с това да не нараства застраховката.

" Експертите и интернационалната финансова организация Fitch излезе през днешния ден и споделя защо България вероятно няма да бъде призната в еврозоната от 2024 година. Зачитам: Високата инфлация е главната спънка пред присъединението на България ", цитира отчета на организацията Иванов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР